prev-index-nextEgosoft-electrostimulatie


CES: Elektrische Stimulatie

Tegen pijn, verslavingen, depressies, slapeloosheid en meer ...

Licht en geluid van de brainmachines zijn maar één manier om de hersengolven te veranderen (beïnvloeden). In plaats daarvan kan men een zwakstroom door de oorlellen naar het brein toeleiden. Dat zal eenzelfde invloed op de hersengolven hebben als de brainmachine. Deze vorm van stimulatie wordt Cranial Electrical Stimulation, of afgekort CES, genoemd.
Waarop berust het principe van elektrische stimulatie? Op het feit dat al onze gedachten en percepties elektrochemische interacties, die zelfs meetbaar zijn, in onze hersenen zijn. Onze hersenen, maar ook onze spieren, genereren veel elektrische stroompjes en reageren daar ook op. Elk van de miljarden neuronen in onze hersenen is een miniatuur elektrische generator (even complex als een computer) dat elektrische signalen zendt die weer de productie van verschillende hersenstoffen beïnvloeden (neurochemicals).
Dus het ligt voor de hand dat elektrische stimulatie van de hersenen sterke invloed op onze stemmingen en gedachten heeft, ze beïnvloeden vaak direct de werking van de hersenen.

Elektrische stimulatie

Het voordeel van CES-apparatuur is dat ze ook gebruikt kan worden terwijl men iets anders doet en door het onopvallende aspect en draagbaarheid zelfs in het openbaar. De CES zal meestal of onopgemerkt blijven of als een soort walkman beschouwd worden.
De toepassingen zijn zeer gevarieerd, van bestrijding van pijn, behandeling van drugsverslaafden, tegen depressies en slapeloosheid tot het trainen van topsporters.
All CES-apparaten van Egosoft zijn portable (draagbaar) en hebben 1 jaar garantie.
Contra-indicaties: uitzonderingen voor het gebruik zijn hetzelfde als voor de brainmachines: epileptici en dragers van een pace-maker alleen in overleg met een arts of therapeut; zwangere vrouwen of mensen die zware medicijnen gebruiken kunnen beter afwachten tot hun staat stabiel wordt. Er zijn verschillende modellen beschikbaar:

1. TENS 145 euro

TENS, Transcutaneous Electro-Neural Stimulator, lijkt op CES-apparatuur. Maar in tegenstelling tot de Oasis, waarbij de elektroden op de oorlellen worden geplaatst en de hersenen direct stimuleren, kunnen de elektroden van de TENS overal op het lichaam worden bevestigd. Te gebruiken tegen Alzheimer en bij pijnbestrijding, maar ook voor spierversteviging, afslanken en acupunctuur. Een handzaam apparaat compleet met lichaamselektroden, speciale gezichtstoner en uitgebreide achtergrondinformatie.

2. OASIS (CES) variabele frequenties  270 euro

Dit kleine en handzame apparaatje kan alleen of samen met een DAVID machine worden gebruikt. Via klemmetjes die op de oorlellen worden aangesloten ontvangen de hersenen elektrische stroompjes met een variabel ritme tussen 1 en 20 Hz en wanneer de OASIS wordt aangesloten op b.v. de DAVID Paradise, dan neemt het de frequentie over van de licht- en geluidspulsen van de brainmachine. Dit geeft een versterkend, synergetisch effect. In het geval van een Hemistep of dual brainwave programma worden zelfs 2 verschillende frequenties opgewekt.
Egosoft geeft bij aankoop van Oasis en David Paradise samen een zeer aantrekkelijke korting.

3. - NIEUW – BT7 PRO BRAIN TUNER 230 €

De Brain Tuner, al lang bekend in bepaalde kringen voor zijn verrassende effecten, staat vermeld in de boeken Supergeheugen en Superbrein van Ostrander & Schroeder als een wondermiddel, niet alleen om het leervermogen te verhogen maar ook voor het algemene welzijn.

Hoe werkt het? De hersenen worden aangezet tot de productie van gevarieerde soorten hersenstoffen door (via de elektroden) een elektrisch signaal, dat bestaat uit verschillende belangrijke frequenties die over elkaar heen liggen, te zenden. De nuttige werking van de BT werd met bijzonder positieve resultaten getest bij zware en langdurige verslavingen. Binnen een paar dagen van dagelijkse 40 minuten sessies met de BT waren de ontwenningsverschijnselen verdwenen, en het normaal functioneren van de hersenen teruggekomen. Beroemde mensen werden zo geholpen: Pete Townsend, zanger van rockgroep The Who, van zware drugs en alcohol; Keith Richards van de Rolling Stones en rockzanger Eric Clapton van hun heroïneverslaving. Normaal gesproken wordt verslaving veroorzaakt doordat de hersenen met de productie van bepaalde hersenstoffen (b.v. endorfinen) stoppen. Druggebruik is dan een manier om deze stoffen aan te vullen. Het kan maanden en zelfs jaren duren voordat de hersenen opnieuw zelf beginnen deze stoffen te produceren, met alle ellende en effecten daarvan. Het is dus niet vreemd dat de BT met zijn stimulerende werking als wonder wordt gezien door zijn snelle en probleemloze werking.

De BT heeft een instelbare tijdsduur en er kunnen verschillende typen signalen gekozen worden. Door de stethoscoop-vormige elektroden is de BT zeer gebruiksvriendelijk.

 

Kijk ook naar onze brainmachinesprev-index-next    Egosoft-electrostimulatie

30-02-04