knopdownlblauw.jpgCyberspace: het virtuele continent

Coverkleinvoor26nov.jpg     Voor ePub versie download klik hier

Internet en de implicaties van de gedeelde datawereld en de globale economie

 

  Gratis e-book download!!

 

 

Dec.2014   door Luc Sala

                                                                         

Cyberspace, bedreiging of redding

Internet dringt door in ons leven, en wat er allemaal op en in staat noemen we cyberspace. Dat zijn de portals en diensten zoals email, Google, betaaldiensten en zoekmachines, de sociale netwerken,  de content zoals op YouTUbe, de e-commerce zoals Amazon, maar via het world wide web is er toegang tot vrijwel alles wat er ooit is gemaakt, gezegd of geschreven. De oude media zijn opgegaan in Cyberspace, maar wat zijn daar de consequenties van? Wat gebeurt er met ons zelfbeeld, onze identiteit, privacy en mensenrechten; die worden waardeloos in de grote strijd tegen cybercrime en de cyberwar die al woedt. Hoe hanteren we de toenemende verschillen in inkomen en de dreigende kloof tussen netizens en de digitale have-nots

Is cyberspace de grote sprong voorwaarts naar een zorgenloze samenleving, waarin alles geregeld wordt en iedereen zin kan vinden in creativitiet, spelen en zelfontwikkeling, of zakken we af naar een zinloze, privacy-loze en wantrouwige samenleving met een groeiende polarisatie tussen rijk en arm, digitale en analoge economie, (nog) werkenden en een beziggehouden massa?

Samen met robotica, AI, nanotechnologie en kunstmatige intelligentie bedreigt cyberspace heel veel banen, en dat vraagt maatregelen zoals een basisinkomen voor wie geen werk meer heeft, maar ook qua infrastructuur en bijvoorbeeld de functie van de stad nieuwe invullingen.

Cyberspace is dus een uitdaging, op veel gebieden en Luc Sala (al 30 jaar hoofdredacteur van computertijdschriften) gaat in op de kernvragen, zoals het entropische (vervlakkende) karakter ervan en hoe we kunnen omgaan met werkeloosheid, zinloosheid en sociale vervreemding.

lucilitycurveeffectengrijsw.jpgLuc Sala’s nieuwste boek: ‘Cyberspace, het virtuele continent’ kunt u gratis downloaden via www.lucsala.nl/cyberspace of als papieren boek bestellen voor 17,95 € incl verzenden via een email naar sala@dealerinfo.nl   ,

aardefilter.jpg---------------------------

cybermodelsimpelinternet.jpgWat voorbeelden van illustraties uit het boek: 

identiteitenprofieldnannl.jpg