CANS-RSI Muisarm

Boek:

 

image001

 

RSI, Muisarm én multisyndroom

’n boek van Luc Sala en Laura Egging

 

Een boek over Repetitive Strain Injury ofwel CANS (Complaints Arm, Neck and Shoulder), muisarm en soortgelijke aandoeningen. Oorzaken, preventie en behandeling, ook de alternatieve en complementaire methoden, met veel aandacht voor voeding en werkklimaat. Met oefeningen, tips en verwijzingen naar websites. Uitgebreide index.

ISBN 90-7310710-5 prijs € 19,95

 

Keywords: RSI, CANS, Muisarm, Carpal Tunnel Syndrome, RSI-matrix, Zuurgraad

 

 

Bestellingen  via sala@dealerinfo.nl    of  0654987876 of

 

Klik door voor:

q inhoudsopgave

q Voorbeeld hoofdstuk Fysiek, omgeving

q Voorbeeld hoofdstuk behandeling

q Over zuurgraad en RSI

q jpg van cover boek (0,8 MB) voor publicatiedoeleinden

q jpg van omslag boek (1,5 MB)

 

RSI is de koorts-lip van de kenniseconomie

 

Met deze kreet wordt duidelijk gemaakt, dat de muisarm (RSI) geen aandoening op zichzelf is, maar een signaalziekte. Wie last heeft van RSI doet er goed aan eens wat verder te kijken dan wat armsteunen of een ergonomische muis, RSI is in veel gevallen het signaal dat er veel meer mis is. Op lichamelijk niveau als eerste indicatie van reuma of psychologisch vanwege een dreigende burnout, maar ook qua werkklimaat, werksfeer en belasting. RSI is geen inbeelding of ’n ziekte tussen de oren, het moet wel degelijk serieus genomen worden. Wat in eerste instantie niet meer is dan wat ongemak en irritatie kan zich anders snel ontwikkelen tot een ernstig probleem.

 

Repetitive Strain Injury ofwel RSI is de meest voorkomende beroepsziekte, die we ook wel kennen als CANS, muisarm of Carpal Tunnel Syndrome. In dit boek gaan fysicus en computerdeskundige ir. Luc Sala en Laura Egging in op de oorzaken, de preventie en de behandeling van deze in wezen reumatische aandoening. Met veel informatie, overzichten, tips en aandacht voor de diepere oorzaken, zoals werkdruk en verkeerde voedingspatronen. Ze slaan bruggen tussen de symptoombestrijdende aanpak van de reguliere geneeskunde en de inzichten uit de holistische en alternatieve hoek.

Oefeningen, ergonomische hulpmiddelen, alternatieve muizen, steunen en goede meubels zijn natuurlijk nuttig, maar slechts een deel van het verhaal. RSI heeft naast de fysieke belasting duidelijk te maken met andere invloedsfactoren zoals stress, zin in je werk en je goed voelen. Ook de omgeving, de energetische factoren, elektrosmog en de werksfeer spelen een rol bij het ontstaan van deze aandoening.

In dit boek komen alle aspecten van RSI aan de orde, met tips en verwijzingen naar websites, zodat de lezer zich verder kan oriënteren. Qua preventie, hulpmiddelen en behandeling biedt het een goed overzicht, terwijl ook inzicht wordt gegeven in wat er aan consultancy en cursussen wordt aangeboden.

RSI is een signaalziekte, hét symptoom van een dolgedraaide informatiemaatschappij. Als je met een kromme rug, een dikke fles cola en een buik vol patat achter de PC hangt is dat geen gezonde aanpak, dat begrijpt iedereen. Ben je overbelast, leef je ongezond en zit je ook nog achter een toetsenbord, dan is RSI vaak het eerste signaal dat er iets mis is op dieper niveau. Je houding, je werkritme, of je wel genoeg pauzes houdt en je een beetje op jezelf let en de signalen niet negeert, daar draait het om. Oftewel: om bewustwording van je eigen rol in de geleidelijke aantasting van toch wel erg belangrijke functies als die van je pols of arm.

 

RSI: muisarm én multisyndroom is zowel voor mensen met klachten als voor hen die op andere niveaus met deze problematiek te maken hebben een goed startpunt. Onmisbaar voor managers en leidinggevenden!

 

 

meer info over Luc Sala